Bugetul pe 2016 supus consultarii publice pana pe 15 ianuarie

Pe data de 29 decembrie 2015, Primaria Falticeni a publicat pe pagina web (falticeni.ro), proiectul bugetului local pentru anul 2016. Documentul va fi supus dezbaterii si aprobarii Consiliului Local Falticeni in sedinta ordinara din luna ianuarie. Propunerile de imbunatatire ale proiectului de buget pot fi transmise Primariei Falticeni pana pe data de 15 ianuarie, pe adresa postala: UAT Municipiul Falticeni nr. 13, sau pa adresa de email falticeni@falticeni.ro.

Impozitele si taxele locale aferente anului 2016 se platesc incepand de joi, 7 ianuarie 2016

Serviciul de Taxe si Impozite al Primariei Falticeni va incepe colectarea impozitelor si taxelor locale aferente acestui an incepand de joi, 7 ianuarie 2016.Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, a impozitului pe teren si a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru intregul an, cumulat pentru fiecare categorie de impozit, de catre persoanele fizice si juridice, pana la data de de 31 martie 2016, se acorda o bonificatie de 10%. Pana in ultima zi a lunii martie trebuie achitata integral si taxa pentru locul de parcare de resedinta. Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si impozitul pe mijloacele de transport, datorat bugetului local de catre contribuabilii persoane fizice si juridice, de pana la 50 de lei inclusiv, se plateste integral pana la primul termen de plata fara bonificatie.

Contractele de inchiriere pentru Bazar si Piata Agroalimentara se prelungesc cu un an

Consiliul Local Falticeni a aprobat in luna decembrie prelungirea termenului de inchiriere a terenurilor si a spatiilor situate in Bazarul si Piata Agroalimentara Falticeni, pe o perioada de 1 an (01.01.2016 – 31.12.2016). Cuantumul chiriei este de 14 lei/m.p./luna pentru terenul din Bazar si de 23 lei/mp/luna pentru terenul din Piata Agroalimentara. Cuantumul chiriei pentru spatiile situate in Piata Agroalimentara Falticeni este de 33 lei/ m.p./ luna.

Cursuri pentru autorizarea administratorilor de imobile

Camera de Comert si Industrie Suceava si Primaria municipiului Suceava organizeaza cursuri pentru autorizarea administratorilor de imobile. Conditiile de participare vor fi aduse la cunostinta persoanelor interesate in data de 19 octombrie, ora 16.00, la sediul Camerei de Comert si Industrie Suceava, Str. Universitatii, Nr. 15-17. Relatii suplimentare la telefon: 0740.145.162.

Campanie de actualizare a cererilor pentru repartizarea locuintelor sociale

In perioada 28 septembrie – 16 octombrie 2015, Primaria municipiului Falticeni invita persoanele care au depus cereri pentru obtinerea unei locuinte sociale, sa-si completeze / actualizeze dosarele. Actualizarea dosarelor este necesara pentru stabilirea listei de prioritati in baza careia vor fi repartizate locuintele sociale din municipiul Falticeni in anul 2016. Documentul va fi supus spre aprobare Consiliului Local Falticeni. Precizam ca dosarele actualizate dupa data de 16 octombrie 2015 nu vor fi luate in calcul pentru repartizarile de locuinte sociale care vor avea loc in anul 2016. Detalii suplimentare pot fi obtinute de la Biroul Spatiu Locativ, camerele 10 si 11.